Kentaurin-syksy-1.png

Kentaurin syksyssä tapahtuu

Osaamiskeskus Kentaurin toinen toimintavuosi on hyvässä vauhdissa. Kevään aikana kehitimme tiedontuotantoa yhdessä Allianssin kanssa, koulutimme nuorisojärjestökentän toimijoita vaikuttavuusosaamisesta, järjestimme keskustelutilaisuuksia toimintaympäristömuutoksen tiimoilta, julkaisimme ensimmäisen artikkelikokoelman yhteistyössä Humakin kanssa sekä kehitimme osaamisen tunnistamisen digitaalisia työkaluja. Pian julkaistaan myös vapaaehtoistoiminnan kansallinen osaamismerkistö. Syksyllä on luvassa uutta tutkimustietoa, koulutuksia ja erilaisia tapahtumia.


Kurkkaa Kentaurin syksyyn ja laita tärkeät päivämäärät kalenteriin jo nyt!


Tutkimusta ja tietoa nuorista

HARRASTUSKYSELYN JULKISTUS 7.9.2021

Osaamiskeskus Kentaurin nuorten harrastus- ja järjestötoimintaan liittyvä selvitys julkistetaan 7.9.2021 klo 13‒15 järjestettävässä webinaarissa. Syyskuussa julkaistava nuorten harrastamista kartoittava kyselytutkimus toteutettiin keväällä Talous ja nuoret TATin vuosittaisen Nuorten tulevaisuusraporttia yhteydessä. Tutkimuksen julkistuswebinaari on osa 6.‒12.9.2021 järjestettävää valtakunnallista Harrastusviikkoa sekä Tutkitun tiedon teemavuotta.


Vaikuttavuus ja vaikuttavuuden arviointi

SYKSYN VAIKUTTAVUUSKOULUTUKSET

Kentaurin maksuttomat vaikuttavuuskoulutukset jatkuvat syksyllä neljän moduulin verran.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan >>

Vaikuttavuuskoulutuksia järjestetään syksyn aikana yhteistyössä SFV:n kanssa myös ruotsiksi.
Läsa mer och anmäl dig med >>


Muuttuvat toimintaympäristöt

HARRASTAMISEN MALLIN KESKUSTELUTILAISUUS JA ENNAKOINTI-TYÖPAJAT

Keskustelutilaisuus Harrastamisen Suomen mallista järjestetään 24.8.21 klo 15.30‒17. Syys‒lokakuussa 30.9. ja 27.10. ovat vuorossa työpajat ennakointiosaamisen menetelmistä.
Lue lisää keskustelusta ja työpajoista >>


Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen

VAPAAEHTOISTOIMINNAN OSAAMISMERKISTÖ

Vapaaehtoistoiminnan osaamismerkistön julkistuswebinaari tulossa lokakuussa 2021. Seuraa uutisia verkkosivuilla ja somessa!


Muista myös!

TEEHETKI #NUORTENOSALLISUUS

Nuorisoalan osaamiskeskusten yhteinen tietoiskusarja TEEHETKI #nuortenosallisuus jatkuu syksyllä. Syksyn Teehetkiä vietetään 10.9., 1.10. ja 15.10.
Lue lisää >>

KENTAURIN KULMAPOTKU 16.11.2021

Kentaurin marraskuinen Kulmapotku-tapahtuma tarjoaa katsauksen nuorisojärjestökentän nykytilaan. Merkitse päivä kalenteriin ja seuraa verkkosivujamme ja somekanavia! Listätietoja tulossa myöhemmin.