Kädet kokoavat isoja puusta tehtyjä palapelinpalasia. Nurkissa vaaleanpunaisia pikseleitä.

Vaikuttavuuden arvioinnin syksy takaa uuden osaamisen!

Vaikuttavuuden arviointi toistuu useissa Kentaurin sisällöissä tänä syksynä. Tutustu koontisivultamme, mitä kaikkea on tulossa ja nappaa parhaat vinkit käyttöösi!

Kentauri auttaa järjestöjä arvioimaan oman toiminnan onnistumisia ja kertomaan vaikuttavuudesta. Olemme työskennelleet vaikuttavuusasioiden parissa koko Kentaurin toimintakauden ajan, ja nyt osaamiskeskuskauden viimeisenä syksynä vaikuttavuuteen liittyviä tapahtumia on paljon! Ota talteen työkalut, valmennukset, webinaarit ja vinkit blogeista! 

Kentaurin mittarit 

Sivuiltamme järjestönne saa käyttöön toiminnan vaikuttavuuden arviointia helpottavat mittarit: ikätasoiset osallisuusmittarit sekä NEMI eli Nuorisotyön ekologiset arvot –mittari.  

Ovatko mittarit sinulle jo entuudestaan tuttuja? Kerro meille kokemuksistasi lyhyessä kyselyssä:  https://bit.ly/mittarikysely 

Itseopiskelusivusto Vaikuttavasti.fi ja vertaisverstaat 

Uusi Vaikuttavasti.fi on verkkosivusto vaikuttavuusarvioinnin itseopiskelun tueksi. Se on tarkoitettu järjestöissä toimiville ihmisille toiminnanjohtajasta vapaaehtoiseen. Voit perehtyä kahdeksaan eri arviointiaiheiseen kokonaisuuteen itsenäisesti, työporukan kanssa – tai tulla mukaan vertaisverstaaseen keskustelemaan arvioinnista muiden nuorisoalan osaajien kanssa. Lue lisää tiedotteesta.

Oletko jo käyttänyt vaikuttavasti.fi-sivustoa? Kerro kokemuksistasi lyhyessä kyselyssä ja auta meitä kehittämään sivustoa: https://bit.ly/vaikuttavastikysely 

Vaikuttavuusvalmennus järjestöille 

Suurta kiitosta kerännyt Kentaurin, Allianssin ja Opintokeskus Siviksen yhdessä toteuttama vaikuttavuusvalmennuskokonaisuus toteutettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2023. Nyt syksyllä järjestämme valmennuksesta toisen kierroksen, joten hae mukaan 20.8. mennessä! Kokemuksia ensimmäisestä toteutuksesta löydät blogista. 

Webinaarisarja: Osaamiskeskusten vinkit arviointiin nuorisotyön ammattilaisille 

Kokosimme kaikkien osaamiskeskusten parhaat työkalut ja ratkaisut yhteen, ja esittelemme niitä syksyn aikana kolmessa napakassa webinaarissa. Sarjan ajankohta ja sisällöt julkaistaan piakkoin, seuraa tiedotustamme!

Vaikuttavuuden vinkkien blogisarja 

Kentauri julkaisee syksyn aikana blogeissa vinkkisarjan vaikuttavuuden arviointityön helpottamiseksi. Käy lukemassa syksyn blogit linkistä!

Vaikuttavuus ja ennakointi 

Järjestöissä ennakointi ja arviointi kulkevat käsi kädessä. Kentauri on tehnyt ennakointikäsikirjan erityisesti nuorisojärjestöille, mutta opas soveltuu myös muiden käytettäväksi. Lue lisää ennakoinnin ja arvioinnin yhteydestä ja lataa ilmainen käsikirja itsellesi

Lisätietoja: 

Raisa Omaheimo, raisa.omaheimo@kentauri.fi 

Marion Fields, marion.fields@kentauri.fi