Webinaarisarja: Arviointi ja vaikuttavuus – eväitä nuorisoalan ammattilaiselle
Nuorisoalan osaamiskeskukset järjestävät kolmen webinaarin sarjan vaikuttavuudesta. Sarjassa tutustutaan osaamiskeskusten vaikuttavuustyön tuloksiin nuorisotyön eri kohderyhmien kannalta.
Miten nuorisotyön merkityksestä voi kertoa? Miten saamme tietoa oman työmme tuloksista? Mitkä ovat hyviä mittareita laadulle?
Nuorisoalan osaamiskeskukset kehittävät ja edistävät nuorisoalan osaamista ja asiantuntijuutta. Nykyisten osaamiskeskuksien toimintakausi lähestyy loppuaan ja on aika esitellä työn tuloksia. Olemme valmistaneet tälle syksylle napakan kolmen webinaarin sarjan, jonka keskiössä ovat arviointi ja vaikuttavuus.
Edustettuna on koko nuorisoalan kirjo järjestöjen ja kuntien työstä koulu- ja digitaaliseen nuorisotyöhön. Tule Zoomiin kuulemaan kehitetyistä työkaluista ja tehdyistä oivalluksista. Olet tervetullut yksittäiseen tilaisuuteen tai mukaan kaikkiin! Tapahtumat sopivat monenlaisille nuorisoalan ammattilaisille, ja kysymykset arvioinnista ja kehittämisestä ovat yhteisiä koko kentälle. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Tiistai 3.10. klo 13–14
Osaamiskeskus Kentauri: Kokemuksia nuorisoalan järjestöjen vaikuttavuusosaamisen kehittämisestä
Vaikuttavasti.fi on verkkosivusto vaikuttavuusarvioinnin itseopiskelun tueksi järjestöissä toimiville ihmisille toiminnanjohtajasta vapaaehtoiseen.
Kunnallisen nuorisotyön kehittämisverkosto Kanuuna: Kyllin hyvä nuorisotyö
Miten voi tietää, onko tehty nuorisotyö ollut tarpeeksi hyvää? Voiko kohtaamista, luottamuksen rakentamista ja nuorten rinnalla kulkemista mitata, sanoittaa tai määritellä? Kyllä voi, ja sitä varten Kanuuna on koostanut arviointipaketin, jota kutsutaan Kyllin hyvän nuorisotyön arviointipaketiksi.
Keskiviikko 25.10. klo 13–14
Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus, Verke: Nuorisotyön ammatillisen digiosaamisen työkalupakki
Esittelyssä tukimateriaali nuorisotyön organisaatioille henkilöstön ammatillisen digiosaamisen jäsentämiseen, arvioimiseen ja kehittämiseen. Annamme esimerkkejä, miten työkalupakkia on käytännössä hyödynnetty eri organisaatioissa.
Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus, Koordinaatti: Vaikuttavan verkkonuorisotyön suositukset
Kerromme Nuorille suunnatun verkkotyön foorumin (NUSUVEFON) piiristä koottujen toimijoiden kanssa yhteisessä prosessissa laadituista suuntaviivoista verkkonuorisotyön vaikuttavuuden kehittämiseksi.
Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskus Into: Sovari
Sovari tuottaa tietoa nuorten kokemasta etsivän nuorisotyön ja työpajatoiminnan laadusta ja sosiaalisesti vahvistavista vaikutuksista. Asiantuntija Riitta Kinnunen Intosta kertoo, miten tietoa kerätään, raportoidaan ja hyödynnetään.
Keskiviikko 8.11. klo 13–14
Osaamiskeskus Nuoska – nuorisotyö kouluissa ja oppilaitoksissa: Koulunuorisotyön rakenteiden laatu
Esitellemme eurooppalaiseen keskusteluun perustuvan mallin siitä, mitä on laatu nuorisotyössä ja sovelletaan mallia koulunuorisotyöhön. Keskiössä on koulunuorisotyön rakenteiden laatu, mikä tarkoittaa huomion kiinnittämistä johtamiseen, henkilöstöön, resursseihin ja arviointiin.
Osallisuuden osaamiskeskus: Osallisuuden laatukriteerit ja nuorten ääni
Webinaarissa esitellään Nuorten osallisuuden laatukriteerit, joka käytännöllinen työkalu nuorten osallisuuden toteutumisen arviointiin. Työkalu on suunniteltu kaikille nuorten parissa toimiville.
Ilmoittautumalla saat Zoom-osoitteet sähköpostiisi.
Voit myös tulla suoraan mukaan näistä linkeistä:
Lisätietoja sisällöstä
Raisa Omaheimo
Osaamiskeskuspäällikkö, Osaamiskeskus Kentauri
raisa.omaheimo@kentauri.fi
Lisätietoja teknisestä toteutuksesta
Minna Ilva
Toiminnanjohtaja, Verke
minna.ilva@verke.org