Kaksi naista kävelee auringonlaskuun.

TIEDOTE: Muutoksia Kentaurin johdossa

Kentaurin johtaja Timo Sinivuori siirtyy uusiin tehtäviin. Laura Kalervo Suomen partiolaisista sekä Kentaurin ja Opintokeskus Siviksen Raisa Omaheimo toimivat vastaisuudessa Kentaurin päällikköinä.

Timo Sinivuori on johtanut Osaamiskeskus Kentauria kahden vuoden ajan, ja siirtyy nyt uusiin haasteisiin Opetushallitukseen uuden Kehittämisen tuki -yksikön johtoon 6.6.2022 alkaen. Tämä tarkoittaa muutoksia osaamiskeskuksen henkilöstölle, mutta ei sen toiminnalle. Vastuu Kentaurin toiminnasta siirtyy osaamiskeskuksen päällikköparille, jonka muodostavat Laura Kalervo Suomen Partiolaisista sekä Raisa Omaheimo Opintokeskus Siviksestä.  

Uusissa päälliköissä tiivistyy nuorisoalan järjestöosaaminen ja innokkuus

Laura Kalervo on toiminut aiemmin Suomen Partiolaisissa koulutuksen, osaamisen ja partiokasvatuksen parissa monien vuosien ajan. ”Kentauri tuntuu hyvin innostavalta haasteelta, jossa pääsen laajentamaan järjestötuntemustani ja kehittämään nuorisotyötä. Osaamisen kehittäminen ja hyödyntäminen nuorten urapohdinnoissa on lähellä sydäntäni.”

Raisa Omaheimo on Kentaurin yhteistyökumppaneille tuttu jo kahden vuoden työstään vaikuttavuuden arvioinnin sekä mittarien kehittämistyöstä. Hänellä on monimuotoinen osaaminen järjestöpuolelta sekä projektijohtamisesta. “Olen työskennellyt Kentaurissa alusta saakka, joten tuntuu mutkattomalta siirtyä päälliköksi ammattitaitoiselle ja tutulle tiimille.  Nuorisoalan järjestökenttä tuntee Kentaurin luotettavana toimijana, ja tätä työtä on ilo jatkaa.” 

Kesän työt jatkuvat suunnitellusti rauhallisissa merkeissä  

Nuorisoalan osaamiskeskusten rahoituskausi kestää keväästä 2020 helmikuun 2024 loppuun. Osaamiskeskus Kentauri on juuri ylittänyt toimintakautensa puolen välin. Kentauri tukee nuorisoalan järjestöjen kehitystyötä tiedontuotannossa vaikuttavuusarvioinnissa, tekee tutkimusta ja tukee osaamisen tunnustamisessa sekä selvittää nuorisoalan kansalaistoiminnan muuttuvien toimintaympäristöjen vaikutuksia. 

Kesän 2022 aikana työskentely jatkuu tarkan strategian ja suunnittelun pohjalta, kuten aiemminkin. “Kentaurin asiantuntijat jatkavat työskentelyään omien teemojensa parissa, ja kesä on muutenkin rauhallista aikaa. Syksylle on suunniteltu webinaareja sekä julkaisutilaisuuksia, ja moni pitkään työn alla ollut alkaa tulla näkyväksi. Valmistelemme näitä kesällä. Uutena Lauran on helppo asettua päälliköksi, koska tulevaisuuden kuviot on suunniteltu ja dokumentoitu selkeästi jo valmiiksi, ja Kentaurissa alusta mukana ollut Raisa taas tuntee toimintamme kokonaisvaltaisesti”, kertoo Kentaurin viestintäkoordinaattori Elisa Hietala.  

Lisätietoja

Elisa Hietala 
Tapahtuma- ja viestintäkoordinaattori
elisa.hietala@kentauri.fi