NEMI-12.5.-ig.png

Kentaurin uusi mittari kartoittaa nuorisotyön ekologisia arvoja – Tervetuloa webinaariin 15.2.2023

Kentauri julkaisee uuden NEMI-mittarin webinaarissa 15.2.2023. NEMI tarjoaa nuorisoalan järjestöille työkalun mitata nuorille siirtyvien ekologisten arvojen vaikuttavuutta.

NEMI eli Nuorisotyön ekologiset arvot -mittari on uusi työkalu nuorisoalan järjestöjen käyttöön. Mittari kartoittaa ekologisen elämän arvojen siirtymistä osaksi toimintaan osallistuvan nuoren arkea ja elämää.

Osaamiskeskus Kentaurin asiantuntijat ovat kehittäneet mittarin yhdessä nuorisoalan järjestöjen työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa. NEMI on rakennettu osallisuusmittarin tavoin tiiviiksi väittämäpatteristoksi ja siitä on tehty kaksi versiota, jotka sopivat eri-ikäisille ja eri elämäntilanteissa oleville lapsille ja nuorille. 

Nuorisotyön ekologiset arvot -mittari NEMI julkistetaan webinaarissa 15.2.2023 klo 13–14.   

Tilaisuudessa Kentaurin asiantuntijat Marion Fields ja Raisa Omaheimo kertovat mittareiden  hyödyntämisen mahdollisuuksista ja kehitystyöstä.  

Kestävän kehityksen edistäminen eri näkökulmista on monen nuorisojärjestön perusarvo. Järjestöt voivat jo mitata erilaisten työkalujen avulla hiilijalanjälkeään, mutta ne voivat tuottaa myös ilmastohyötyä. Tätä kutsutaan hiilikädenjäljeksi. Tästä saat lisätietoa webinaarissa Suomen Partiolaisilta.  

Kentaurin  NEMI on aivan uusi tapa seurata ja mitata ekologisen kestävyyden arvojen siirtymistä toimintaan osallistuvien lasten ja nuorten elämään. Sitä voi hyödyntää esimerkiksi kerhoissa tai leireillä. Mittaria pilotoinut Vesaisten Katja Koivukoski kertoo webinaarissa kokemuksistaan.  

Webinaari 

15.2.2023 klo 13–14 osoitteessa https://zoom.us/my/kentauri

OHJELMA: 

 • Aloituspuheenvuoro
  • Osaamiskeskus Kentauri, Marion Fields  
 • OKM:n terveiset
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö, Mikko Cortés Téllez 
 • Kokemuksia mittarin kokeilemisesta: Case Vesaiset
  • Vesaiset, Katja Koivukoski
 • Hiilikädenjäljen edistäminen Partion toiminnassa
  • Suomen Partiolaiset, Riikka Rängman
 • Keskustelu 

 

Ilmoittautuminen on auki 14.2. klo 12.00 saakka. 

Webinaariin ilmoittautuneet saavat muistutuksen ja linkit suoraan sähköpostiinsa ennen tapahtumaa. Webinaari tallennetaan ja linkki lähetetään ilmoittautuneille.

Lisätietoja

Kentaurin asiantuntija Marion Fields
marion.fields@kentauri.fi