Webi-25.8.-800-x-671-px-1.png

Osallisuusmittari ja osaamismerkkisarja haltuun webinaarissa 25.8.

Tule tutustumaan Osallisuusmittariin sekä osaamismerkkisarjaan webinaarissa 25.8.!

Osallisuuden kokemuksen lisääntyminen on tärkeä asia, mutta miten sen syntymistä voi mitata tai todentaa? Järjestö- ja vapaaehtoistoimintaan osallistuminen kartuttaa nuorten osaamista, miten sitä voisi todentaa ja kertoa? 

Osaamiskeskus Kentauri tukee nuorisoalan järjestöjen kehittämistyötä ja tarjoaa työkaluja nuorisoalan järjestöjen käyttöön. Loppukesästä meiltä valmistuu kaksi toivottua työkalua, joista kerromme elokuisessa webinaarissa. 

Ikätasoiset osallisuusmittarit 

Ikätasoiset osallisuusmittarit on kehitetty Kentaurissa yhdessä nuorisoalan järjestöjen kanssa. Tule kuulemaan miten monenlaisen toiminnan mittaamiseen ne sopivat, ja kuule miten saat ne oman järjestösi käyttöön heti syksyn toimintakauden aluksi. 

Vapaaehtoisten osaamismerkkisarja 

Oletko kiinnostunut ottamaan käyttöön Kentaurin kehittämiä nuorten vapaaehtoisten osaamismerkkejä? Tule työpajaan, jossa saat käytännölliset ohjeet vapaaehtoistoiminnan osaamismerkkisarjan käyttöön. Ne tukevat vapaaehtoisten osaamisen tunnistamista ja tunnustamista. Valtakunnallinen osaamismerkkisarja koostuu seitsemästä merkistä, jotka ovat vapaasti kaikkien järjestöjen käytettävissä. Niitä voi hyödyntää sekä kokonaisuutena että yksittäisinä merkkeinä. Webinaarissa esitellään selvitys, jossa tutkittiin osaamismerkkien käyttämistä järjestöissä, ja käydään läpi merkkien perusasiat. Webinaarin jälkeen halukkailla on mahdollisuus osallistua työpajaan, jossa tutustutaan merkkien käyttöönottoon.  

Webinaari

25.8. klo 13–14 osoitteessa https://zoom.us/my/kentauri 

Ohjelma: 

Avaussanat
Mikko Cortés Télles, erikoissuunnittelija, OKM 

Osallisuusmittari
Asiantuntijat Raisa Omaheimo ja Marion Fields 

Osaamismerkkien käyttäminen järjestöissä -selvityksen tulokset
Asiantuntija Sanna Saarimaa 

Kentaurin osaamismerkit nuorille vapaaehtoisille
Asiantuntija Eeva Jeronen 

Kentaurin osaamismerkit nuorille vapaaehtoisille -työpaja

25.8. klo 14.30–15.30

Kuvituskuva Kentaurin nuorten vapaaehtoisten osaamismerkeistä.

Nuorten vapaaehtoisten osaamismerkkien käyttöönoton helpottamiseksi tarjoamme webinaarin jälkeen työpajan, jossa saat käytännölliset ohjeet merkkien käyttöönottoon omassa organisaatiossasi.

Työpaja vaatii ennakkoilmoittautumisen. Ilmoittaudu työpajaan.

Kentaurin osaamismerkit nuorille vapaaehtoisille
Asiantuntija Eeva Jeronen 

Lisätietoja

raisa.omaheimo@kentauri.fi