Käsi pitelemässä teekuppia, taustalla rekvisiittaa ja vaaleanruskeat pikselit.

Osallisuuden Teehuone kutsuu keskustelemaan

Osallisuuden Teehuoneella eri nuorisoalan osaamiskeskukset keskustelevat vuorollaan osallisuuden eri teemoista. Tervetuloa kuulolle!

Nuorisoalan osaamiskeskusten osallisuuden teemaryhmä tuottaa asiantuntijapuheenvuorojen ja työpajojen sarjaa kattoteemalla nuorten osallisuus. Osaamiskeskusten tietopääoma nuorten osallisuudesta on runsasta, ja kaikki lähestyvät aihetta eri näkökulmista ja kokemuksilla.

Aiemmin TEEHETKI #nuoretjaosallisuus -tietoiskuina tunnetut tilaisuudet vaihtuvat vuonna 2023 Osallisuuden Teehuoneisiin. Tule mukaan Teehuoneelle maistelemaan osallisuuden moniulotteisia näkökulmia! Teehuoneella kuullaan aluksi asiantuntijan puheenvuoro, minkä jälkeen aiheeseen syvennytään yhdessä keskustellen.

Osallisuuden teehuone: Nuorten digitaalinen osallisuus, case Digiraati

Tervetuloa Osallisuuden teehuoneelle 16.1.2023 klo 14–15! Osallisuuden teehuoneet ovat jatkoa aiemmille TEEHETKI #nuoretjaosallisuus -tietoiskuille. Teehuoneella maistellaan osallisuuden moniulotteisia näkökulmia. Aluksi kuullaan asiantuntijan puheenvuoro, minkä jälkeen aiheeseen syvennytään yhdessä keskustellen.

Vuoden ensimmäisessä Teehuoneessa keskustellaan nuorten digitaalisesta vaikuttamisesta ja siitä, miten voimme varmistaa yhdenvertaiset mahdollisuudet nuorille osallistua ja vaikuttaa digitaalisesti. Vai voimmeko? Case esimerkkinä esittelemme oikeusministeriön uuden digitaalisen osallistumisen toimintamallin ja alustan, Digiraadin ja sen miten Digiraadissa voimme ottaa huomioon nuorten toiveet ja tarpeet siitä mistä he itse haluavat tulla kuulluiksi. 

Keskustelua alustamassa ovat Osallisuuden osaamiskeskuksesta Henriika Lassinharju ja Pirjo Kovalainen

Tilaisuus järjestetään etäyhteyksin osana Osallisuuden vahvistajat -verkoston tapaamista. Verkosto ja Teehuone ovat avoimia kaikille. Tilaisuuteen ei ole ilmoittautumista. 

Tulevat osallisuuden Teehuoneet:

  • 16.1.2023 klo 14–15 Nuorten digitaalinen osallisuus, case Digiraati (järjestetään yhteistyössä Osallisuuden vahvistajat -verkoston kanssa).
  • 17.2.2023 klo 13–14.30 Nuorisotyöntekijöiden osallisuus Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuunan verkostoissa – Tapaus nuorille suunnattu kysely
  • 23.3.2023 Osallisuuden edistämisen merkitys ja hyvät käytännöt kouluissa ja oppilaitoksissa toteutettavassa työssä (järjestetään osana Uusi koulu -seminaaria)
  • 23.5.2023 Osallisuus nuorten harrastuksissa ja järjestötoiminnassa
  • 6.9.2023 Osallisuustyön saumat, tulokset ja näkyvyys haavoittuvassa asemassa olevien nuorten parissa
  • 26.10.2023 klo 13–14 Digitaaliset työkalut yhdenvertaisuuden edistäjinä