Post-it lappuja, joilla ohjeita kuten Pysy kotona, Ole turvassa, Soita ystävälle.

Nuorisoalan järjestöt korona-ajassa ja kriisien kohtaamisen valmiudet järjestöissä – Mitä mennyt opettaa tulevasta?

OKM ja Kentauri järjestävät 16.5. klo 14–15.30 Nuorisoalan järjestöt korona-ajassa ja kriisien kohtaamisen valmiudet järjestöissä – Mitä mennyt opettaa tulevasta? -tapahtuman nuorisoalan järjestöille.

Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Osaamiskeskus Kentauri järjestävät tiistaina 16.5. klo 14–15.30 webinaarin yhteisöpedagogi Jenna Reinikaisen opinnäytetyön Koronakokemuksia: nuorisoalan järjestöjen opit ja vinkit toiminnan kehittämisessä ja varautumisessa pandemian kaltaisiin poikkeusoloihin tuloksista.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille nuorisoalan järjestöjen toimijoille, työntekijöille ja asiantuntijoille.

Koronapandemian synnyttämät poikkeusolot aiheuttivat laajamittaisia muutoksia nuorisoalan järjestöjen toimintaan. Poikkeusolot myös lisäsivät nuoriin kohdistuvia yhteiskunnallisia haasteita, tehden heille tarjottavasta toiminnasta, palveluista ja tuesta erityisen tärkeitä. Työn tilaajana opetus- ja kulttuuriministeriö oli kiinnostunut selvittämään, miten nuorisoalan järjestöt ovat pystyneet toimimaan ja kohtaamaan nuoria poikkeusolojen aikana sekä erityisesti muutoksista toiminnassa, toimintamenetelmissä ja tarpeissa. Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, miten järjestöt voisivat vahvistaa ja kehittää resilienssiään ja kykyään varautua poikkeusoloihin.

Tapahtuman aikana kuulemme Jenna Reinikaisen työn tuloksista, Osaamiskeskus Kentaurin asiantuntijapuheenvuoron Kentaurin tutkimuksen tuloksista sekä Allianssin puheenvuoron järjestötyön näkökulmasta. Puheenvuorojen näkökulmana on tulevaisuusorientaatio sekä mitä kriisitilanteesta voidaan oppia. Mitä nuorisoalan järjestöt voivat tehdä tilanteiden parantamiseksi, jotta tulevaisuudessa nuoria voidaan kohdata vieläkin paremmin?

Webinaari

Webinaari pidetään Teams-alustalla.

Ohjelma

Aloituspuheenvuoro
Laura Kalervo, päällikkö, Osaamiskeskus Kentauri

Opetus- ja kulttuuriministeriön puheenvuoro
Mikko Cortés Telléz, erikoissuunnittelija, Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opinnäytetyön tulosten esittely
Jenna Reinikainen, yhteisöpedagogi

Korona-ajan järjestökokemuksia Kentaurin aineistojen näkökulmasta
Eeva Sinisalo-Juha, lehtori ja asiantuntija, Osaamiskeskus Kentauri

Tauko

Järjestöt nuorten resilienssin vahvistajina 
Mikael Lehtonen, koulutusasiantuntija, Allianssi

Keskustelu ja kysymykset

Tilaisuuden päätös

Ilmoittautuminen on auki 15.5. Voit tilata myös pelkän linkin tallennukseen. Tapahtuma on katsovissa kahden viikon ajan tapahtuman jälkeen.

Webinaariin ilmoittautuneet saavat muistutuksen ja linkit suoraan sähköpostiinsa ennen tapahtumaa. Webinaari tallennetaan ja linkki ja mahdolliset materiaalit lähetetään ilmoittautuneille.

Lisätiedot tilaisuudesta

Mikko Cortés Telléz, erikoissuunnittelija, Opetus- ja kulttuuriministeriö
(mikko.cortes-tellez@gov.fi)

Lisätiedot ilmoittautumisesta

Elisa Rasinkangas, tapahtuma- ja viestintäkoordinaattori, Osaamiskeskus Kentauri
(elisa.rasinkangas@kentauri.fi)