Viisi iloista nuorta hyppää kivisellä sillalla.

Tapahtuma: Nuorisoalan järjestökenttä eilen, nyt ja huomenna

7.3.2024 klo 13–14.30 Osaamiskeskus Kentauri järjestää Nuorisoalan järjestökenttä eilen, nyt ja huomenna -lopettajaistilaisuuden. Tule kuuntelemaan, mitä neljä osaamiskeskusvuotta ovat opettaneet!

Osaamiskeskus Kentauri järjestää 7.3.2024 klo 13–14.30 etätilaisuuden nuorisoalan järjestöjen nykytilanteesta ja tulevaisuudesta. Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi kaikki nuorisoalan järjestöjen asiantuntijat kuulemaan, mitä nuorisojärjestökentälle kuuluu. 

Nuorisoalan osaamiskeskus Kentauri on työskennellyt neljä vuotta nuorisojärjestökentän kehittämiseksi. Olemme tuottaneet tutkimuksia, julkaisuja ja työkaluja nuorisojärjestökentän tueksi. Maaliskuussa on aika laittaa Kentaurin toimintakausi pakettiin, ja sitä ennen haluamme jakaa näkemyksiämme kentän muutoksista ja siitä, mikä muutosten suunta voisi olla. 

Tutkimustuloksia ja ajankohtaisia näkemyksiä 

Tilaisuudessa kuulemme lyhyet puheenvuorot Kentaurissa tehdyn tutkimuksen tuloksista sekä syksyllä 2023 järjestetyn eDelfoi-keskustelun pohjalta syntyneistä tulevaisuusnäkymistä. Kuulemme lisäksi paneelikeskustelussa alan asiantuntijoiden näkemyksiä siitä, miten nuorisoalan järjestökenttä on muuttunut viimeisen neljän vuoden aikana, mitä voimme nähdä tämän päivän tilanteessa ja miltä näyttää nuorisojärjestöjen tulevaisuus. 

Tilaisuus on suunnattu Osaamiskeskus Kentaurin laajoille sidosryhmille nuorisotyötä tekevässä järjestökentässä, opetus- ja kulttuuriministeriöissä sekä muille nuorisoalasta kiinnostuneille. 

Ohjelma

Nuorten järjestö- ja harrastustoiminnan nostoja 
Pekka Kaunismaa, asiantuntija ja TKI-lehtori, Osaamiskeskus Kentauri ja Humak 

Miltä näyttää nuorisoalan järjestöjen tulevaisuus? 
Kimmo Lind, asiantuntija ja lehtori, Osaamiskeskus Kentauri ja Humak 

Nuorisoalan järjestökenttä eilen, nyt ja huomenna –paneelikeskustelu 
Keskustelijoina
Henni Axelin, johtaja, Nuoriso- ja liikuntapolitiikan osasto, opetus ja kulttuuriministeriö
Anna Munsterhjelm, toiminnanjohtaja, Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi
Matti Mannonen, toiminnanjohtaja, Leirikesä ry

Keskustelun vetäjä
Raisa Omaheimo, osaamiskeskuspäällikkö ja asiantuntija, Osaamiskeskus Kentauri ja Opintokeskus Sivis 

Ilmoittautuminen on auki 6.3. klo 16.00 saakka.  

Webinaariin ilmoittautuneet saavat muistutuksen ja linkit suoraan sähköpostiinsa 6.3.2024. Webinaaria ei tallenneta. Mahdolliset materiaalit jaetaan ilmoittautuneille tapahtuman jälkeen. 

Lisätiedot tilaisuudesta 

Raisa Omaheimo, Osaamiskeskus Kentaurin päällikkö 

Raisa.omaheimo@kentauri.fi