Nuorisoalan järjestöjen ennakointiosaamisen käsikirjan julkaisu, webinaari 5.4., kaksi pallologoa ja Kentaurin logo.

Miksi ennakoida? Näkökulmia ja menetelmiä nuorisoalan järjestöjen ennakointiin -kirja julkaistaan 5.4.2023 klo 13–14

Osaamiskeskus Kentauri julkaisee uuden Nuorisoalan järjestöjen ennakointiosaamisen käsikirjan webinaarissa 5.4. klo 13–14. Mukana ovat Kentaurin asiantuntijat Kimmo Lind ja Aino Tormulainen kertomassa kirjan sisällöistä.

Syksyn aikana Kentaurin asiantuntijat kuulivat yli kymmentä järjestöä niiden toimintaympäristössä tapahtuneista muutoksista ja ennakoinnin tavoista. Aineistoa on kerätty myös aiemmissa Kentauri keskustelee -tilaisuuksissa. Nyt julkaisemme Miksi ennakoida? Näkökulmia ja menetelmiä nuorisoalan järjestöjen ennakointiin -käsikirjan, johon on koottu erilaisia järjestöille hyödyllisiä ennakointi- ja tulevaisuusosaamisen näkökulmia. Siinä tuodaan esille myös erilaisia ennakoinnin tapauksia järjestöjen omien esimerkkien kautta. Case-esimerkkien kirjoittajina on järjestöjen henkilöstöä.

Käsikirja pyrkii esittämään tiiviissä muodossa keskeisiä järjestöjen toimintaympäristön muutoksia ja auttamaan nuorisoalan ja nuorisotyötä tekeviä järjestöjä ilmiölähtöiseen, yhteistyötä ja vaikuttavuutta korostavaan toimintaan. Tavoitteena on, että julkaisu toimii erilaisten ennakointiajattelun, ennakointitapojen ja -osaamisen jakajana nuorisoalan järjestöjen kesken. Taustalla on ajatus tulevaisuus- ja ennakointiosaamisen hyvien käytäntöjen jakamisesta. Tärkeimpänä tavoitteena on ollut innostaa nuorisoalan järjestöjä tulevaisuustyöhön. Käsikirjan lopussa on kokonaisuuden tiivistys, vinkkilistaus sekä arviointia erilaisista järjestöille sopivista ennakointityökaluista.  

Tervetuloa julkaisutilaisuuteen 5.4. klo 13.00–14.00! 

Tilaisuudessa Kentaurin asiantuntijat ja kirjan toimittajat Kimmo Lind ja Aino Tormulainen johdattelevat nuorisoalan järjestöjen ennakoinnin ajankohtaisiin kysymyksiin ja jututtavat myös muita kirjoittajia.  Julkaisun toivotaan innostavan ennakointiajattelun, ennakointitapojen ja -osaamisen jakamiseen nuorisoalan järjestöjen kesken. Käsikirjan lopussa on myös kokonaisuuden tiivistys, vinkkilistaus sekä arviointia erilaisista järjestöille sopivista ennakointityökaluista.

Toivotamme tervetulleeksi mukaan webinaariin kaikki nuorisoalan järjestötoimijat, asiantuntijat ja järjestöalan ennakoinnista kiinnostuneet. 

Webinaari

Webinaari pidetään Zoom-alustalla. Voit osallistua vapaasti osoitteessa zoom.us/my/kentaurikeskustelee.

Ohjelma

  • Aloituspuheenvuoro
    • Laura Kalervo, Osaamiskeskus Kentaurin päällikkö 
  • Nuorisoalan järjestöjen ennakointi – miltä yleiskuva näyttää? 
    • Käsikirjan toimittajat Aino Tormulainen ja Kimmo Lind 
  • Käsikirjan toimittajat haastattelevat case-kirjoittajia
  • Loppukeskustelua  

Ohjelmaa päivitetään maaliskuun aikana.

Ilmoittautuminen on auki 4.4. klo 12.00 saakka.

Webinaariin ilmoittautuneet saavat muistutuksen ja linkit suoraan sähköpostiinsa ennen tapahtumaa. Webinaari tallennetaan ja linkki ja mahdolliset materiaalit lähetetään ilmoittautuneille.

Lisätietoja

Kentaurin asiantuntija Kimmo Lind
kimmo.lind@kentauri.fi