Me olemme mukana Nuori2023-tapahtumassa Jyväskylässä -teksti, taustalla lohenpunainen kuva väkijoukosta sekä tapahtuman logot.

Kentauri mukana Nuori2023-tapahtumassa

Kentauri osallistuu jälleen suurella innolla Nuori2023-tapahtumaan. Lue sivuiltamme, mistä meidät löytää tapahtuman aikana.

Allianssin Nuori2023-tapahtuma järjestetään tänä vuonna Jyväskylän Paviljongissa 18.–20. huhtikuuta. Osaamiskeskus Kentauri on jälleen mukana omalla esittelypisteellä sekä kolmessa ohjelmassa. Tule tapaamaan meitä ja kuulemaan samalla viimeisimmistä tutkimuksistamme ja julkaisuistamme sekä tulevista ja jo olemassa olevista työkaluista nuorisotyön avuksi. Esittelypisteellämme päivystää koko tapahtuman ajan monia asiantuntijoitamme, ja onnekas saattaa napata matkaansa myös viime vuoden hitin, ihanan Kentauri-kangaskassin…

Tapahtuma on tarkoitettu kasvatus- ja nuorisoalan ammattilaisille, opiskelijoille ja vapaaehtoisille. Jopa 3000 alan toimijaa saapuvat tapahtumaan ympäri Suomea eri kunnista, järjestöistä, seurakunnista ja alan oppilaitoksista. NUORI2023 on koko kasvatus- ja nuorisoalan suurtapahtuma, jossa alan toimijoiden on mahdollista kehittää osaamistaan ja verkostoitua.

Tapahtuman järjestää Allianssi ja Kirkkohallitus. Tapahtuma järjestetään ilmastovastuullisesti.

Kentaurin vuoden 2023 tarjonta

Kentaurin näyttelypiste on 7, joka sijaitsee hyvin lähellä Pääsalia.

Näyttelypisteeltämme voit tavata asiantuntijamme Niina Autiomäen, Marion Fieldsin, Laura Kalervon, Pekka Kaunismaan, Essi Lehtovaaran, Kimmo Lindin, Raisa Omaheimon, Elisa Rasinkankaan, Eeva Sinisalo-Juhan, Aino Tormulaisen sekä Lauri Vaaran. Jokainen meistä kertoo mielellään Kentaurin tutkimuksista, työkaluista ja nuorten osaamisen tunnustamisen välineistä.

Vaikuttavuuden tulevaisuus

Aika: tiistai 18.4. klo 17.30–18.30

Paikka: Maria-sali

Vaikutusten mittaamisella on merkitystä, ja Suomessa yksittäiset organisaatiot osaavat kertoa omista vaikutuksistaan monipuolisesti. Nuorisoalan toimijoiden yhteinen haaste on tuottaa tietoa toiminnan vaikuttavuudesta – miten toimintamme vaikuttaa yhteiskuntaan? Paneelissa keskustelemme vaikuttavuuden mittaamisesta ja sen haasteista. Mistä hyvä arviointi syntyy? Entä mikä estää meitä saamasta tietoa vaikuttavuudesta? Millaisia taitoja meillä pitää olla tulevaisuudessa, jotta pystymme saamaan tietoa vaikuttavuudesta?

Keskustelemassa ovat:

Henni Axelin, johtaja, OKM
Marion Fields, asiantuntija, Opintokeskus Sivis
Marja-Sisko Kataikko, palveluesimies, Jyväskylän kaupunki
Venla Monter, hallinto- ja HR-päällikkö, Suomen Partiolaiset ry
Jouko Porkka, lehtori, DIAK

Keskustelua johdattelevat nuorisoalan kattojärjestö Allianssin palvelujohtaja Tuija Kautto ja osaamiskeskus Kentaurin päällikkö Raisa Omaheimo.

Nuoret, harrastaminen ja järjestöt: tutkimustietoa nuorten vapaa-ajasta

Aika: keskiviikko 19.4. klo 13.00–14.00

Paikka: Kabinetti

Mitä vaikutusta ja merkityksiä harrastamisella ja nuorisojärjestöihin osallistumisella on nuorille? Mitä nuoret oppivat harrastus- ja järjestötoiminnasta? Millaisia merkityksiä nuoret harrastamiselleen antavat? Mitä he saavat, ja kuinka erilaiset harrastusyhteisöt tukevat nuoren kasvua ja identiteetin kehitystä? Millaisia yhteyksiä nuorten osallistumisella on laajemmin yhteiskunnallisesti?

Ohjelmanumerossa tuodaan Osaamiskeskus Kentaurin laajasta harrastamisen ja järjestöosallisuuden tutkimusaineistosta esille keskeisiä nostoja, joista kommentoiden ja omia kokemuksia peilaten keskustellaan yhdessä järjestökentällä osallistuvien nuorten toimijoiden kanssa.

Keskustelemassa ovat:

Sampo-Ilmari Tuhkalehto, The Youth Against Drugs ry
Petra Valkonen, projektipäällikkö, Suomen Partiolaiset
Bea Janhonen, opiskelija, Järvi-Suomen Lukiolaisten liiton varapuheenjohtaja
Venla Taubert, opiskelija, Tampereen nuorisovaltuuston puheenjohtaja

Keskustelua johtaa Humakin tutkija Aino Tormulainen, ja alustajina ovat Kentaurin asiantuntijat Pekka Kaunismaa, Eeva Sinisalo-Juha ja Lauri Vaara.

Digitalisaatio nuorisoalan järjestöissä

Aika: keskiviikko 19.4. klo 16.00–17.00

Paikka: Kabinetti

Mitä vaikutuksia digitalisaatiolla on nuorisoalan järjestöjen tavoitteisiin ja käytänteisiin? Mitä toimenpiteitä järjestöissä tulisi tehdä digitalisaation edistämiseksi. Näitä kysymyksiä tarkastelemme sekä ajankohtaisen selvitystyön että käytännön kokemusten kautta.

Alustajina toimivat Heikki Lauha (Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus), Piritta Seppälä (Viestintä-Piritta Oy) sekä Niina Autiomäki ja Reijo Viitanen (Osaamiskeskus Kentauri). Alustusten jälkeen keskustelemme panelistien ja yleisön kanssa järjestöjen digitalisaatiosta ja tulevaisuusnäkymistä.