Duunikoutsin logo ja teksti "Taskukokoinen työelämätaitojen valmentaja".

Duunikoutsi valmentaa nuorta työelämään

Duunikoutsi on nuorten työelämävalmentaja, joka auttaa tunnistamaan vahvuuksia ja taitoja sekä haastaa TET-paikan, kesätöiden tai seuraavan unelmatyön hakuun.  

Duunikoutsi-mobiilisovellus sisältää kaiken, mitä nuoren tarvitsee tietää työelämästä: vinkit työnhakuun, askeleet työnhakuprosessiin, välineet haastatteluun valmistautumiseen, kannustavia testejä, työelämän pelisäännöt ja inspiroivia uratarinoita. 

Duunikoutsi sisältää motivoivia vinkkejä ja haasteita, joita suorittamalla kertyy tarvittava tieto työelämää varten. Sovelluksen Robokoutsi suosittelee tekoälyn avulla opeteltavia aiheita ja valmentaa työelämään liittyvissä teemoissa.  

Duunikoutsin haasteita suorittamalla nuoren henkilökohtainen osaamisprofiili täydentyy. Haasteissa pohditaan esimerkiksi omia vahvuuksia ja vapaa-ajalta kertynyttä osaamista. Sovelluksen osaamisprofiili kokoaa kaiken nuoren osaamisen eri elämän osa-alueilta yhteen. 

Sovelluksen uusi CV-työkalu helpottaa nuorta työnhaussa, sillä sen avulla nuori saa osaamiseen perustuvan CV:n valmiiksi kirjoitettuna.  

Duunikoutsista on saatavilla seuraavat kieliversiot: englanti, ruotsi, somali, arabia ja venäjä. Somalin, arabian ja venäjän kieliversiot on toteutettu innovatiivisella tavalla, jossa selkosuomea yhdistetään nuoren omaan äidinkieleen. Sovellus on käytettävissä myös selaimen kautta osoitteessa: http://www.duunikoutsi.fi 

Sovelluksen on kehittänyt Talous ja nuoret TAT (1.6.2023 alkaen Nuorten yrittäjyys ja talous NYT) yhdessä SAK:n, EK:n ja OKM:n kanssa. Kehitystyötä jatketaan Kentaurissa.