Nuoria ringissä kädet yhdessä. Oranssit pikselit oikeassa reunassa.

Allianssi ja Kentauri: Nuorten järjestötaidot näkyviin

Kentauri ja Allianssi järjestävät yhdessä Nuorten järjestötaidot näkyviin -webinaarin toukokuussa. Webinaari auttaa tunnistamaan nuorten toiminnassa saamia taitoja.

Toimiiko järjestössänne nuoria vapaaehtoisia? Toiminnassa todennäköisesti syntyy monenlaisia taitoja ja osaamista, joiden esiin nostaminen voi olla hyödyllistä sekä nuorelle että järjestölle. Järjestö- ja harrastustoiminta tarjoaa nuorille merkityksellisen oppimisympäristön, joka tukee monipuolisesti tärkeiden tulevaisuusvalmiuksien oppimista.

Osaamiskeskus Kentauri on kartoittanut, mitä valmiuksia nuoret kokevat oppivansa järjestö- ja harrastustoiminnasta sekä kehittänyt ratkaisuja siihen, miten järjestöt voivat tunnistaa toiminnassaan opittuja asioita.

Tule mukaan kuulemaan, mitä nuoret oppivat järjestö- ja harrastustoiminnasta ja miksi sen esille nostaminen on tärkeää sekä nuorille että järjestöille. Tilaisuudessa saat käyttöösi uuden työpajamallin, joka auttaa nuoria sanoittamaan omaa osaamistaan.

Allianssi ja Kentauri: Nuorten järjestötaidot näkyviin

3.5.2023 klo 13.00-14.30 Zoomissa

Allianssin avauspuheenvuoro 
Mikael Lehtonen, koulutusasiantuntija, Allianssi

Osaaminen esille – mitä nuoret kokevat oppivansa järjestö- ja harrastustoiminnasta? (Kentaurin kyselytutkimus 2021)
Lauri Vaara, erityisasiantuntija, Talous ja nuoret TAT; asiantuntija, Osaamiskeskus Kentauri

Järjestössä hankittu osaaminen hyödyksi – miksi ja miten?
Eeva Jeronen, asiantuntija, Opintokeskus Sivis ja Osaamiskeskus Kentauri

Itse tehty osaamismerkki – työpajamalli järjestöille
Sanna Saarimaa, asiantuntija, Opintokeskus Sivis ja Osaamiskeskus Kentauri

Lopetussanat 
Mikael Lehtonen, koulutusasiantuntija, Allianssi 

Ohjelmaa päivitetään kevään aikana.

Webinaarissa kerrotaan Kentaurin toteuttamasta tutkimuksesta järjestötoimintaan liittyen ja esitellään tapoja tuoda erilaisilla osaamismerkeillä osaamista esiin. Webinaarissa julkistetaan myös järjestöjen käyttöön tarkoitettu itse tehdyn osaamismerkin työpajamalli. Työpajamallissa järjestö saa käyttöönsä työpajan ohjaamiseen tarkoitetun materiaalin ja voi sen avulla toteuttaa toiminnassaan oleville nuorille suunnatun osaamismerkkityöpajan. Työpajan toteuttava järjestö saa samalla tarpeellista tietoa siitä, millaista osaamista nuoret kokevat toiminnasta saaneensa. 

Tapahtumassa noudatetaan Allianssin turvallisemman tilan periaatteita

Tapahtuman kieli on suomi. Osallistuaksesi tapahtumaan tarvitset toimivan internetyhteyden sekä laitteen, jolla käytät sitä. Linkki tapahtuman Zoom-puheluun on ilmoittautumisvahvistuksen osana. 

Lisätietoja Mikael Lehtonen, koulutusasiantuntija
mikael.lehtonen@nuorisoala.fi
044 796 7951